06-12-2011 14:19
טנקסס ליליי (ל"ת)
מאת: דנדי
מספר צפיות: 1418הודעה ללא תוכן.
הוסף תגובה | קישור להודעה
מספר צפיות: 1674
מצרכים לעוגיות שוקולד:
חצי כוס חלב
2 כוסות סוכר
60 גרם חמאה
שליש כוס קקאו
2 וחצי כוסות פצפוצי אורז.
חצי כוס חמאת בוטנים ללא סוכר
מעט תמצית וניל איכותית
חומרים לציפוי:
כף שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
# מבשלים בסיר מעל אש בינונית את הסוכר, החלב, החמאה והקקאו, ומערבבים בכף עץ כל הזמן עד לרתיחה.
# ממשיכים בבישול עוד זמן קצר עד שהכל מתמזג והופך לאחיד, ללא גושים ומורידים מהאש.
# מוסיפים את החמאת בוטנים והווניל וממשיכים לערבב.
# שופכים את הפצפוצי אורז לתוך הסיר ומערבבים אותם בכף עד שהם כולם עטופים בשוקולד, משאירים בצד כ-5 דקות, כדי שיגיע לטמפרטורה שניתן לגעת בידיים.
# מכדררים כדורים מהתערובת, משטחים מעט לצורה של עוגיה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
# לאחר מכן יש להכין את הציפוי, על ידי המסה של השוקולד והשמן בבין מארי, או במיקרוגל (כל חצי דקה לעצור ולערבב).
# מזלפים מעט שוקולד על כל עוגיה, ומניחים להן להתקשות, לאחר מכן מעבירים לאחסון בקופסא סגורה.
אפשרות גיוון:
במקום ליצור את העוגיות בידיים, ניתן להשתמש בצורות שונות של תבניות סיליקון לעוגיות – דוחסים היטב את התערובת לשקע בתבנית ומחכים עד שיתקשו לגמרי, רק אז משחררים מהתבנית.
מספר צפיות: 1418הודעה ללא תוכן.