04-12-2011 17:50

"כתר מרנג'

מאת: לילוש


מספר צפיות: 1820תר" מרנג' (קרין גורן)

למרנג':
3 חלבונים של ביצים גדולות
רבע כפית מלח שולחן
1 כוס סוכר דק
1 כפית מיץ לימון או חומץ
למלית מוס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 1 מכלי שמנת להקצפה
2 כפות ליקר אייריש קרים


להגשה:
100 גרם אגוזי לוז קלויים – חלק מרוסק וחלק שלם



אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ולבסוף את הלימון או החומץ. ממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב.
מסמנים עיגול בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה. מזלפים תחתית לפי הסימון. בשוליים יוצרים "גדר" דמוית כתר בעזרת שארית המרנג..
אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד - 110 מעלות צלסיוס למשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים להתייבש עוד שעה.
מכינים את מוס השוקולד:
בסיר קטן מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר למערבבים לתערובת חלקה. מצננים .
מקציפים את המיכל שנותר עד ליצירת קצף יציב.
מערבבים קצפת לתוך השוקולד ואחר כך את השוקולד לשאר הקצפת. מוסיפים את האייריש קרים.
מרכיבים ומגישים:
מוציאים בזהירות את המרנג מהתבנית ומעבירים לצלחת עוגה שטוחה לגמרי.
ממלאים במוס שוקולד ומקשטים באגוזי לוז קצוצים ושלמים.

הוסף תגובה | קישור להודעה

Topic Link ‏"כתר מרנג' ‏ - ‏לילוש <-- אתה נמצא כאן [תגובות: 0]04-12-2011 17:50
מספר צפיות: 1820תר" מרנג' (קרין גורן)

למרנג':
3 חלבונים של ביצים גדולות
רבע כפית מלח שולחן
1 כוס סוכר דק
1 כפית מיץ לימון או חומץ
למלית מוס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 1 מכלי שמנת להקצפה
2 כפות ליקר אייריש קרים


להגשה:
100 גרם אגוזי לוז קלויים – חלק מרוסק וחלק שלם



אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר ולבסוף את הלימון או החומץ. ממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף יציב מאוד ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב.
מסמנים עיגול בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה. מזלפים תחתית לפי הסימון. בשוליים יוצרים "גדר" דמוית כתר בעזרת שארית המרנג..
אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד - 110 מעלות צלסיוס למשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים להתייבש עוד שעה.
מכינים את מוס השוקולד:
בסיר קטן מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר למערבבים לתערובת חלקה. מצננים .
מקציפים את המיכל שנותר עד ליצירת קצף יציב.
מערבבים קצפת לתוך השוקולד ואחר כך את השוקולד לשאר הקצפת. מוסיפים את האייריש קרים.
מרכיבים ומגישים:
מוציאים בזהירות את המרנג מהתבנית ומעבירים לצלחת עוגה שטוחה לגמרי.
ממלאים במוס שוקולד ומקשטים באגוזי לוז קצוצים ושלמים.