מספר צפיות: 3687סברינות:
סברינה היא עוגה קטנה ואישית, לחה וספוגה בסירופ מתוק והצרפתים מכנים אותה "בבא רום"
מצרכים
ל-30 יחידות בתבניות אישיות:
לבצק:
500 גרם קמח רגיל, מנופה
25 גרם שִמרית
שליש כוס סוכר
5 ביצים
100 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
כחצי כוס מים פושרים, לפי הצורך
לסירופ:
3 כוסות מים
1וחצי כוסות סוכר
1 כפית גרירת לימון
חצי כוס רום
2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל) 38%
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
דובדבנים מסוכרים
מרגרינה רכה לשימון התבניות, מעט קמח
אופן ההכנה
1. שמים את הקמח, השמרית והסוכר בקערת מערבל עם וו לישה ומערבבים בכף.
מוסיפים את שאר המצרכים. בהדרגה מוסיפים את המים ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מתפיחים עד להכפלת נפח הבצק, ומערבלים שנית.
2. משמנים היטב את התבניות האישיות (המיועדות לסבָּרינות) במרגרינה רכה ומקמחים קלות.
3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ºc200, כ-10 דקות לפני תחילת האפייה.
4. ממלאים כל תבנית בעיסה רק עד לשלושת רבעי מגובה התבנית, ומשהים לתפיחת הבצק.
5. מנמיכים את חום התנור ואופים בחום בינוני ºc180, כ-25 דקות.
6. מצננים מעט ומיישרים בחיתוך קל את החלק העליון של הסבָּרינות (שיהפוך להיות החלק התחתון). הסבָּרינות בשלב זה קשות מאוד.
7. מצננים היטב את הסבָּרינות ומשהים במקום קריר 12-24 שעות.
8. הכנת הסירופ: מרתיחים את המים, הסוכר וגרירת הלימון עד לקבלת סמיכות של סירופ, מורידים מהלהבה, מוסיפים את הרום ומשרים את הסבָּרינות בסירופ החם עד שגודלן מוכפל ומניחים אותן על רשת.
9. מקציפים את השמנת המתוקה בתוספת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
10 . חותכים את הסבָּרינות לרוחבן ברבע גובהן, מזלפים קצפת ומכסים בחלק שנחתך.
מקשטים בדובדבן.
שבת שלום ומתוקה לכולם :)