25-08-2011 23:07

עוגת פאי שוקולד, שווה לנסות

מאת: לילוש


מספר צפיות: 1748חומרים
לקלתית:
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לרוטב שוקולד חם:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
קמצוץ מלח
120 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
משטחים את הבצק ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
מכינים את מלית השוקולד, מרכיבים ואופים:
משאירים את התנור חם (180 מעלות).
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
מכינים רוטב שוקולד חם ומגישים:
מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
פורסים את הפאי למשולשים ומניחים כל פרוסה על צלחת הגשה. יוצקים מעל כף מהרוטב החם ומגישים.

העוגה יוצאת משהו משהו מי שלא מנסה מפסיד!

הוסף תגובה | קישור להודעה

Topic Link ‏עוגת פאי שוקולד, שווה לנסות‏ - ‏לילוש <-- אתה נמצא כאן [תגובות: 7]25-08-2011 23:07
מספר צפיות: 1748חומרים
לקלתית:
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לרוטב שוקולד חם:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
קמצוץ מלח
120 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
משטחים את הבצק ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
מכינים את מלית השוקולד, מרכיבים ואופים:
משאירים את התנור חם (180 מעלות).
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.
אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים
מכינים רוטב שוקולד חם ומגישים:
מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
פורסים את הפאי למשולשים ומניחים כל פרוסה על צלחת הגשה. יוצקים מעל כף מהרוטב החם ומגישים.

העוגה יוצאת משהו משהו מי שלא מנסה מפסיד!
מספר צפיות: 1558אני אנסה את המתכון הזה גם כן
אחלה עבודה עושים פה :D
קישור להודעה ‏ניסית? הצליח? (ל"ת)‏ - ‏אחת28-08-2011 14:16
מספר צפיות: 1594הודעה ללא תוכן.
מספר צפיות: 1422הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏אם עוד לא עשית אז ‏ - ‏Siton30-08-2011 09:08
מספר צפיות: 1559מזה שווה?
--------------------
איתן,
מנהל תוכן וכתב בשיא מיוזיק.
מספר צפיות: 1510הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏היא ניסתה את זה (ל"ת)‏ - ‏אושרה30-08-2011 09:59
מספר צפיות: 1599הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏ברור שניסיתי ‏ - ‏לילוש05-09-2011 15:50
מספר צפיות: 1564נראלכם אני אביא לכם מתכון סתם?
העוגה הזאת ואחותה פאי פקאן רצות אצלנו בשבת