23-08-2011 13:07
מפתיעים עם מתכון ייחודי ומקורי ולא מהספרים..
מאת: נתי עמר
מספר צפיות: 1674לפניכם מתכון של אמא שלי האלופה...
עוגיות תמרים (מעמול)
חומרים לבצק.
3 עד 4 כוסות קמח
4 כפות סוכר
2 ביצים
1 אבקת אפייה
1 ווניל
חומרים למילוי.
1 קופסת ממרח תמרים
100 גרם אגוזי המלך
1 כף כינמון
אופן ההכנה:לשים את כל החומרים בקערה אחת לשפוך מים לפי הצורך ולהתחיל לעבד את הבצק להתחיל עם שלש כוסות קמח ולשפוך את הכוס הרביעית לפי הצורך לעבד את הבצק טוב שיהיה קליל ורך ולא דביק.אחרי שמעבדים לחלק את הבצק ל4 כדורים וכל כדור לעשות אותו בצורת רולדה (נקניק למי שאינו מבין) ואחרי זה לפתוח אותם בצורת מלבן ומורחים בכל אחד את הממרח תמרים על כל המשטח של הבצק לשפוך את הכף כינמון לתוך האגוזי המלך ושמים אותם ביחד בבצק. מגלגלים את הבצק על שלש לאורך כמובן ולוקחים תבנית אפייה ושמים עליה נייר פרגמנט ולחחתוך בצורה יפה פחות מ2 אצבעות רוחב בצורה אלכסונית ולהכניס לתנור חם על 150-180 מעלות למשך חצי שעה עד ארבעים דק' אחרי שנאפה מוציאים ומפרידים עם סכין את העוגיות עד הסוף ובעוד שזה חם לוקחים אבקת סוכר עם מסננת ומפזרים אל כל העוגיות ו..... בתיאבון!!!!