מספר צפיות: 1985היות ומדובר במאכל טעים ביותר אז החלטתי להביא לכם מתכון
200 גרם קמח – בערך כוס וחצי
2 כפיות אבקת אפייה – אם משתמשים בקמח תופח אין צורך
כוס חלב
שתי ביצים גדולות
50 גרם סוכר – בערך רבע כוס
70 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת חדר
כפית תמצית וניל – לא חובה
מתחילים להכין את הפנקייקים
המתכון לפנקייק אמור להספיק ל-10 עד 12 פנקייקים, תלוי באיזה עובי וגודל מכינים אותם
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה: קמח, סוכר, אבקת אפייה. אפשר להוסיף קורט מלח, לפי הטעם.
בקערה נפרדת מתחילים לטרוף את שתי הביצים ומוסיפים את החמאה. כדי לערבב את החמאה בקלות פנימה עדיף להמיס אותה במיקרוגל, 30 שניות בדרך כלל יספיקו.
מערבבים את התערובת עם הביצים: יוצרים גומה קטנה בקערת החומרים היבשים ויוצקים את תערובת הביצים לתוכה. בעזרת מטרפה ידנית או מזלג מערבבים את התערובות ביחד עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים, בצבע שמנת בהירה. אפשר להוסיף מעט סודה כדי לאוורר את התערובת, למי שאוהב פנקייקים יותר קלילים.
משמנים מחבת היטב בעזרת שמן טיגון או חמאה דקה, שכבה דקה מספיקה אבל באופן אחיד. לוודא שהמחבת חמה לפני שמוסיפים את הבלילה.
יוצקים את הבלילה למחבת, כמות של מצקת קטנה או חצי מצקת. ניתן להשתמש ברינג (טבעת מתכת) כדי לשמור על צורה אחידה ולתת גובה לפנקייק, אבל לא חובה.
ממתינים עד שמתחילות לצוץ בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק ואז הופכים אותו. ממתינים עוד חצי דקה עד דקה ו… מעבירים לצלחת.
מגישים חמים וטעים ישר לסועדים.
לא לשכוח להגיש עם סירוף מייפל או שוקולד