ערב פסח, ארבעת הבנים, וכמידי שנה מחפשים את ה"פתח לו" הייחודי שיצליח עם כל הארבעה כולם, ואולי גם עם 'הבן החמישי' שלא מסב לשולחן... זה כבר לא סוד שכוחה של המוזיקה יכול לגעת כמעט בכל אחד ולהוציא ממנו את הטוב שבו. שירה ויציאה מהמיצרים האישיים שלנו הולכים ביחד עוד מ'אז ישיר משה ובני ישראל' את שירת מצרים כביטוי לחירות פנימית אמיתית * "כי בשמחה תצאון" *
בוקר יום רביעי שגרתי של שלהי חודש אדר, ברחוב נויפלד בבני ברק, סמוך למקום בו נמצא משכנם החדש והמפואר של "מרכז תורני אהליך" ממוסדות 'שתילים', תופס את העוברים והשבים שברחוב מופתעים ואחוזי הלם קל. חלקם נעצרים נוכח הדרמה המתרחשת מול עינם, חלקם אף זורמים ונכנסים לאווירה, וחלקם מרימים גבה או מבט משתאה וממשיכים הלאה לשגרת יומם.
במרכז הרחוב, ניצבת לה "ניידת ברסלב" גדולה וקולנית. לצידה, עליה, ומכל חלון אפשרי מקפצים התלמידים, עליזים ומאושרים מתמיד, כשברקע מתנגנים בקולי קולות צלילים מהלהיט החדש עליו עמלו חודשים רבים: "החיים כמו רכבת הרים עולים ויורדים, מהירים מפחידים, ואתה על הגל בגלגל הענק בתוך לונה פארק..."
סביב הסולנים ומשתתפי הקליפ מכרכרים תלמידים נוספים, לצד המורה שלהם במגמת הצילום שבמסגרת, הם אמונים במקצועיות רבה על הפקת הקליפ לשיר, ועושים את העבודה ברצינות ואחראיות על הציוד היקר, בדיוק כמו שלמדו מהמורה ר' דוד ברוך שמתמסר בסבלנות רבה להדגים וללמד שוב ושוב. לרגע קט נדמה כי אכן "רכבת הרים" באה לשכונה הבני ברקית, אך דווקא נערים אלו שחוו 'רכבת הרים' משלהם בחייהם, בהתמודדויות מבית ומחוץ, זכו להגיע אולי ל'תחנה האחרונה' והסופית, שתכיל אותם ותתן להם סיפוק וצמיחה אישית לנפשם הצמאה.
את הדימוי הזה של החיים כ"לונה פארק" לקחו הנערים שבמגמת המוזיקה הטיפולית ב"אהליך" ברצינות ממש, כשלב נוסף וכמטאפורה לחיים עצמם. זו גם היתה ההשראה לשיר הבכורה התוסס והאופטימי שלהם שיוצא כעת למדיה. "חשבתם פעם איך זה לחיות תמיד ב'לונה פארק'? נשמע כיף??" שואל-מתריס אחד התלמידים במגמת מוזיקה וכישורי חיים כאשר הנושא נפתח שוב לדיון, "אז זהו, שבלונה פארק יש לא רק "סוכר על מקל" אלא גם הרבה עליות וירידות, רכבות ושדים ובכלל- הרבה דברים שמתנגשים, לא רק מכוניות. להיות שם יותר מכמה שעות עלול להיות סיוט מתמשך למי שלא יודע להתמודד עם העולם החיצון"
"השימוש בדימוי הזה היה מעולה בכדי להמחיש לנערים וגם לסביבתם את הסחרחורת והאינטנסיביות אותה עובר כל מי שנמצא בגיל הנעורים, מתמודד באופן רציף עם עליות וירידות, עם גירויים חיצוניים מפתים, ולחדד את המסרים האופטימיים, מתוך תקווה שנלמד להסתכל על החיים בפרספקטיבה הנכונה ולרכוש כלים אמיתיים להתמודד.." מתאר המנהל החינוכי, הרב נתן צבי פינקל העומד בגאון מאחורי החזון והמגמה.
"המוזיקה היא כלי עוצמתי ומהנה שמלווה חלק ניכר מחיינו. היא יכולה להשפיע עלינו בשני כיוונים: גם מבחוץ לבפנים- לווסת ולשנות לנו את מצב הרוח בהתאם, וגם להשפיע מבפנים לבחוץ- כדי להוציא ולבטא רגשות שיושבים לנו בלב ומחפשים דרך לצאת. אחת המטרות המרכזיות שלנו במגמה זה לעבור תהליך עם אפיק חינוכי-טיפולי, שמלבד הלימוד וההתנסות המקצועית בעולם המוזיקה ייתן לנו ערך מוסף ובו נלמד על עצמנו ועל מהות החיים". מסביר הרב אבי אברהם, איש חינוך ומנהל מרכז "קומה" לקידום והעצמה בשפת המוזיקה, האחראי על המגמה למוזיקה וכישורי חיים שב"אהליך".
לצורך הפקת השיר חברו כאמור יחדיו מספר תלמידים מובחרים שנתנו מעצמם ומקולם לתועלת השיר, ובשיתוף פעולה עם ר' דוד ברוך, האחראי על מגמת צילום ועריכה הקיימת במסגרת, הפיקו קליפ איכותי ומרשים.
על הלחן חתום ר' אבי אברהם, המילים נכתבו ע"י התלמיד רפאל שמלוב, בליוויו של הר' אבי אברהם כאשר על מלאכת העיבוד הופקד המעבד המוכשר ר' שימי סקלאר ועל המיקס והסאונד אבי ז'נו. השיר הקבוצתי הראשון שיצא מהווה את יריית הפתיחה לאלבום שלם שיופק במהלך השנה במסגרת ויכלול שירים נוספים בנושאים מגוונים, אותם כתבו וביצעו הנערים לפי בחירה מתוך רפרטואר הרגשות האישי שלהם, בליווי מקצועי צמוד.
"מרכז תורני 'אהליך' שנמצא תחת המטריה של מוסדות 'שתילים' בניהול הרב ישראל רייסנר, מהווה מזה 7 שנים בית רגשי, חינוכי ומקצועי לעשרות תלמידים המחולקים לשתי קבוצות אפיון: נוער מתמודד (בעיות רגשיות והתנהגותיות) ומסגרת ישיבתית נוספת, שמורה ונפרדת לנערים עם רקע נפשי". מספר לנו הרב נתן צבי פינקל שליט"א, מנהל המרכז החינוכי.
"מלבד מלימודי מקצועות החול כהכנה לבגרויות והמגמות המקצועיות, מספק המרכז מענה טיפולי נרחב ופרטני לכל תלמיד הכולל: ליווי פסיכיאטרי לפי הצורך, ריפוי בעיסוק, מטפלים רגשיים במכלול תחומים: אומנות, מוזיקה, ביבליותרפיה, פוטותרפיה ופסיכודרמה. וכן עבודה בקבוצות טיפוליות לגיבוש ושיפור הדינאמיקה החברתית, המיומנויות השונות וכישורי חיים".
"אני מרגיש שעשיתי משהו בחיים שלי והצלחתי בו" משתף רפאל שמלוב, שמבצע את השיר ואף היה שותף לכתיבתו, "תמיד היתה לי מטרה בחיים לשמח את הסביבה שלי ולא ידעתי איך. השיר הזה בעצם מספר עלי ועל כולנו, מבטא את הקושי והמשברים של החיים שאיתם אנחנו מתמודדים תמיד. בשבילי המוזיקה היא הדרך להתגבר על המשברים ואני שמח שדרכה הצלחתי להעביר גם לאחרים את המסר שעזר לי אישית כל כך להיות מאושר. בהתחלה לא האמנתי בעצמי שאני יכול להגיע לזה ולהוציא שיר, עכשיו אני יודע שאני מסוגל גם להרבה יותר מזה".
האזנה עריבה בשיא מיוזיק!
לצפיה בקליפ:
.
"המגמה לנוער (מאו)שר"
"רכבת הרים" - סינגל וקליפ חדש בביצוע של נערים במגמת המוזיקה "אהליך" בלחן ולווי מוזיקאלי של ר' אבי אברהם.
שיא מיוזיק | יום שני ז' ניסן התשע"ז, 03-04-2017 בשעה 12:07צפיות: 2180.
אהליך
הוסף תגובה חדשה
הרשמה למערכת | התחבר
תגובות גולשים: